HTML

Sörzsiráf

Hol jó sörözni, kivel, mikor, milyen gyakran? Csapolt vagy üveges stb. Beszéljük hétköznapi témáról, ami naponta megeshet velünk.

Friss topikok

A debreceni Belga csapolt sör 1.

2012.04.30. 15:36 cambodia

Forrás: http://www.debreceniettermek.hu/cikkek/belga-csapolt-sor-1-_174.html

A belga sörök kézműves, artisztikus, nagy múltra visszatekintő italok. Komplexitásuk, színes ízviláguk indokolttá teszi, hogy legalább annyit és annyiszor méltassuk, mint a borokat.

A Belga Étterem és Söröző csapolt sör kínálatában 4 féle sör közül választhatunk. Ma a Belle-Vue Kriek és a Stella Artois lesz terítéken. Kezdjük azzal, hogy miért jobb a csapolt sör?

A Belle-Vue Kriek gyümölcssör, úgynevezett Lambic és friss meggy hozzáadásával 3 éven keresztül érlelik tölgyfahordókban, melytől elnyeri pompás burgundi színét és frissítő, gyümölcsös ízét. Lambic sört csak a Senne folyó völgyében és Brüsszel környékén készítik, mivel a spontán erjedést a vadon, csak itt megtalálható élesztőgomba törzsek indítják be.

A lambic sörök általában 70% árpamaláta és 30% búza keverékéből készülnek, nagyon száraz, kissé savanykás, szinte szénsavmentes, gyümölcsös aromájú sörfajta.

Az alsó erjesztésű sörök – többek között a Stella Artois - készítése során az élesztő az erjesztés során a sörlé aljára süllyed, az erjesztés viszonylag alacsony hőfokon (6-8 °C), az érlelés pedig minimum egy hét 0 °C körüli hőmérsékleten történik. E sörök főzéséhez a komló meg nem termékenyített nőivarú virágát használják, és a fejtés előtt általában pasztörizálják, azaz 1-2 percre 70°C-ra melegítik őket, hogy a sörben található mikroorganizmusok elpusztuljanak. Ezek a sörök a lager típusú sörök, amelyek finoman kesernyés, általában sárga, aranysárga színű többnyire árpa alapú italok. A lager sörök egyik legismertebb típusa a Pils sör, mint a Stella Artois is. Fontos jellemzője az igen magas komlótartalom, és a tartós habkorona.

BS Sorcsap.jpg

BS Sorgomb.jpg

www.beertubes.eu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorzsiraf.blog.hu/api/trackback/id/tr544480853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása